Moulinex OW2000

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +25 (from 31 votes)
72 comentarii »
Share

Observ un lucru foarte interesant cu ocazia “crizei” prin care, chipurile, am trece – mulţi nu ar renunţa nici morţi la ţigări, două-trei abonamente de mobil, inutilul abonament la cablu cu vreo 72 de canale incluse, însă renunţă foarte uşor la mîncarea cît de cît sănătoasă în favoarea mizeriilor de branduri de supermarket – nu dau exemple, cred că le ştiţi şi singurei… dar să lăsăm personajele de mai sus în treaba lor şi să vedem ce-am putea face pentru ca nouă să ne fie mai bine, corect?

Moulinex OW2000_I

Pentru o lungă perioadă de timp, mi-a fost destul de greu să găsesc pîine decentă ca preţ şi comestibilă pe deasupra, avînd în vedere că la alimentarele de pe lîngă mine nu găseam mare lucru, iar ce luam eu era considerat “produs de lux” (o pîine neagră feliată excelentă la cam 2,5 RON bucata, despre care o să vă povestesc altă dată, dacă nu va dispărea cumva între timp de pe piaţă), şi cum nici sortimentele de pîine neatinse de mîna omului nu mă încîntă (consider că pîinea care stă în dulap mai mult de 3-4 zile fără să mucegăiască nu e deloc OK, indiferent de cum se cheamă, cît costă, şi ce conţine), am preferat să trec la pîinea produsă “în regie proprie”…
Moulinex OW2000_III


… şi aici ajungem la vedeta noastră, maşina de pîine Moulinex OW2000 (după ceva muncă de cercetare pe Web, am decis să îi spunem aşa, chiar dacă în multe locuri este trecută ca “OW 2000″), “scula de bucătărie” care m-a ajutat să slăbesc cîteva kilograme şi efectiv să uit că mai există magazine care ar vinde pîine în Iaşi, dar mai întîi cred că ar fi cazul să discutăm despre cîteva mituri şi prejudecăţi legate de maşinile de pîine în general.

Maşina de făcut pîine – Mituri şi prejudecăţi

1. Maşina de făcut pîine consumă o grămadă de curent electric! Fals! Chiar dacă majoritatea programelor durează cel puţin două ore, timpul de coacere este de aproximativ 40-50 de minute, aşa că dacă faci pîine de 2-3 ori pe săptămînă, nu se va simţi la factură.

2. De ce să dau bani pe aşa ceva, eu nu pot să frămînt? Sigur, dar să coci poţi? Maşinile de făcut pîine se ocupă de tot, inclusiv de coacerea aluatului – cu excepţia cazului în care am folosit un program de preparare a unui aluat de pizza, evident!

3. Încă o sculă pe care să o spăl? Fals! Aparţinînd sexului iubitor de bere, aş face multe alte munci casnice înaintea spălatului vaselor, şi pot să spun că nu văd nici o problemă în a curăţa maşina de pîine.

4. Sînt foarte ocupat(ă) cu jobul, n-am timp de aşa ceva! Nimic mai fals! Cît poate dura să adaugi apă, făină, sare şi drojdie în cuvă, după care să apeşi cîteva butoane?

5. Nu îmi ajunge cuptorul, de ce să îmi încălzească bucătăria şi maşina de pîine? Aici e posibil să depindă puţin şi de model, însă în cazul Moulinex OW2000, pot spune că toate-s bune din acest punct de vedere, după cum vom vedea în continuare…

6. Contrar a ceea ce e trecut la descrierea produsului Moulinex OW2000 pe multe site-uri şi în cataloage, există trei mărimi selectabile pentru majoritatea reţetelor, acestea fiind 0,5 – 0,75 – 1 kilogram.

Moulinex OW2000 – Generalităţi

Din motive evidente, nu o să pun poze cu despachetarea obiectului, aşa că mă voi rezuma la a menţiona ce ar trebui să găsiţi în cutie: maşina de pîine, conţinînd malaxorul şi cuva, ambele detaşabile, un pahar gradat, o lingură pentru dozat şi – evident – manualul. La prima impresie, malaxorul are un joc extrem de mare, iar capacul nu se închide cum trebuie, însă nu e cazul să vă agitaţi – încercaţi cît mai repede o primă reţetă, şi cu siguranţă veţi uita de aceste probleme aparente!

Moulinex OW2000_II

Maşina de făcut pîine Moulinex OW2000 e un dispozitiv foarte simplu, după cum puteţi vedea mai sus – un motor în partea de jos care angrenează axul malaxorului, o rezistenţă plasată strategic în jurul cuvei, cît şi un circuit de control care se ocupă de temporizare, monitorizarea temperaturii, poveşti de-astea tehnice… dar să lăsăm treburile astea plictisitoare şi să trecem la pîinea noastră cea de toate zilele!

Moulinex OW2000 – Reţete şi costuri

Sincer să fiu, nu îmi mai aduc aminte care a fost prima reţetă pe care am încercat-o, însă îmi este foarte clar cu ce merită să începeţi “joaca” cu Moulinex OW2000, aşa că hai să vă povestesc cîte puţin despre favoritele mele…

Moulinex OW2000_IV

Pîinea franţuzească – cea mai simplă reţetă, necesită doar apă, sare, făină şi drojdie. Rezultatul poate fi văzut în poza de mai sus, însă nu poate fi gustat, din păcate. ;)
Moulinex OW2000_V

Trecînd peste pîinea de ţară şi cea integrală, ajungem la favorita mea, pîinea ţărănească. Conţinînd cam toate ingredientele pe care le am la dispoziţie pentru maşina de pîine, mai precis ulei, apă, sare, lapte praf, zahăr, făină de trei tipuri (normală, integrală şi de secară) această pîine este extraordinar de bună la gust, săţioasă, şi aş putea să pariez şi că mult mai sănătoasă decît produsele similare din comerţ.
Moulinex OW2000_VI

Ajungînd la deserturi, voi menţiona Kugelhopf şi prăjitura cu lămîie, aceasta din urmă necesitînd puţină muncă în plus (ouăle, zahărul şi sarea trebuie bătute în prealabil), dar nu pot să spun decît un singur lucru despre ea: merita efortul din plin!
Moulinex OW2000_VII

Un ultim lucru care merită menţionat aici e programul pentru aluat de pizza, program ce produce în cam 90 de minute suficient aluat pentru 2 blaturi de mărime medie.
Moulinex OW2000_VIII

Oh, da, să nu uit – Moulinex OW2000 are şi un program special pentru compoturi/dulceţuri, însă nu am avut ocazia să îl încerc încă, mai ales că dulceţurile conţin pectină, iar compoturile mi se par totuşi mai uşor de făcut în modul tradiţional…

Legat de costuri, avem ca exemplu pîinea franţuzească: apa, sarea şi drojdia – aproximativ 0,3 RON, făina – aproximativ 1 RON, curentul consumat, probabil cam 0,2 RON, pentru un total de aproximativ 1,5 RON, în cazul unei pîini de un kilogram. Ca şi ingrediente pe care ar mai trebui să le cumpăraţi, ar trebui să ştiţi că făina integrală şi cea de secară costă 6 RON punga de un kilogram, şi de obicei le găsiţi pe la magazinele cu produse naturiste, cel mai probabil (eu unul de acolo mă aprovizionez).

Moulinex OW2000 – Probleme şi sfaturi

Fiindcă am deja mai bine de doua luni de cînd mi-am luat jucaria, cred că sînt în măsură să vă dau cîteva sfaturi, cît şi să evidenţiez cele cîteva probleme de care m-am lovit în utilizare – poate aude şi cineva de la Moulinex, mai ales că unele probleme se pot rezolva foarte uşor.

1. Paharul gradat nu are marcaj pentru masa făinei sau a zahărului, aşa că a trebuit să mă documentez online şi să aplic matematica din şcoala primară, deoarece nu consider cîntarul de bucătărie o investiţie practică, în special datorită spaţiului ocupat. Ce pot să vă spun e că 50 de mililitri reprezintă 32 de grame de făină şi 79 de grame de zahăr; de aici încolo, aplicaţi regula de trei simplă! :P

2. Ar fi o idee bună să cerneţi făina, indiferent de sursa de provenienţă.

3. La reţetele care conţin unt, recomand unt cu 80% grăsime; nu fac reclamă aici, însă se pot găsi cîteva branduri româneşti la un preţ excelent – aproximativ 4 RON/pachetul de 200 de grame.

4. În funcţie de înclinarea cuvei (a mea e uşor înclinată într-o direcţie), e posibil ca făina să nu fie încorporată cum trebuie, rămînînd într-un colţ al cuvei – puteţi interveni cu o lingură de lemn şi multă grijă, fără a întrerupe programul.

5. Ca o continuare a punctului anterior, e posibil ca pîinea să iasă mai înaltă într-o parte, dar nu vă faceţi probleme – e comestibilă! ;)

6. Dacă vreţi un moment de linişte înainte de masă, evitaţi să fiţi în prejma maşinii în cursul procesului de frămîntare!

7. Deşi pe laterale şi faţă-spate maşina e rece chiar şi în timpul coacerii, capacul se încălzeşte destul de tare, mai ales geamul – evitaţi să lipiţi nasul de el, oricît de delicios ar arăta ce e înăuntru! ;)

8. La reţetele ce conţin ulei, se poate folosi fără probleme ulei de măsline, nu doar la programul de blat pentru pizza, unde e specificat expres acest lucru.

9. În funcţie de diverşi factori, pîinea poate fi rumenită insuficient la sfîrşitul programului. Folosiţi programul de coacere în runde de cîte 10 minute, şi nu uitaţi că dedesubt şi pe laterale se va rumeni mult mai bine decît deasupra!

10. Imediat ce programul principal se încheie, scoateţi cuva şi răsturnaţi pîinea pe un grătar pentru a se răci! Dacă o lăsaţi în cuvă, chiar dacă va intra automat programul de păstrare la cald, veţi obţine o pîine umedă!

11. Nu uitaţi să ungeţi malaxorul cu ulei înainte de a adauga ingredientele, altfel vă veţi blestema zilele cînd va trebui să îl scoateţi din preparat…

12. Daca nu mîncaţi pîinea în decurs de maxim 3-4 zile, vă recomand să o ţineţi la frigider, atîta vreme cît nu vreţi să produceţi şi viermi pentru dat la peşte.

13. Să nu îndrăzniţi să vă gîndiţi măcar să înlocuiţi untul cu margarină!

14. Programul de pîine rapidă nu merită nici măcar încercat, conţinînd prea multă drojdie şi avînd un timp de creştere prea mic.

15. Dacă pîinea nu e la fel de pufoasă ca cea cu care eraţi obişnuiţi, nu vă impacientaţi – aţi adăugat făină, şi nu 2/3 făină şi 1/3 emulsificator cum se procedează de obicei în brutării, ăsta e motivul!

Moulinex OW2000 – Concluzii

Sincer să fiu, nu m-am gîndit cît şi dacă economisesc bani cu ajutorul maşinii de făcut pîine, însă e cert că mă simt mult mai bine de cînd am luat-o, reducînd drastic consumul de pîine şi de dulciuri (singurele dulciuri pe care le mai consum sînt mierea, gemul-dulceaţa de casă, şi prăjiturile făcute la maşina de pîine, toate în cantităţi destul de mici).

Moulinex OW2000_IX

Ca încheiere, cred că e suficient să menţionez că singurul caz în care am cumpărat pîine a fost într-o seară, deoarece urma să plec din localitate şi efectiv nu mai aveam timp să îmi fac folosind maşina…

Acest produs poate fi achiziţionat de aici.

72 comentarii

 1. Laura Trisca (Meleaca) - 22 09 2009, 17:24

  Stimate coleg,

  Nu prea am inteles-o p-aia cu tigarile :), dar recomandarea ta e execelenta. Avem si noi acasa masinaria de care vorbesti si o folosim din cand in cand. Nu cred ca iesi mai ieftin, dar iesi mai castigat dpdv al sanatatii tale. Mi-e extraordinar de ciuda ca nu am reusit sa facem sa creasca painea din faina integrala, asa cum a crescut cea din faina alba.Iese f mica, nu creste mai deloc. Ai idee de ce? Alteori, sa stii, ca painea avea un gust de drojdie, semn ca nu a fost coapta suficient, desi am folosit acelasi program, aceeasi dojdie, aceleasi proportii.

  Intr-adevar, o recomandare buna!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 2. KodrutZ - 22 09 2009, 18:50

  Era un articol in EVZ acuma vreo saptamina-doua in care unii care acuma cu criza cazusera cu venitul de la vreo 30-40 de mil/cuplu la vreo 15 povesteau cum se descurca, chipurile, si ziceau ca la tigari nu renunta sub nici o forma, ca nu se poate, da’ iau mincare mai ieftina si maninca mai rar carne & stuff…

  Banuiesc ca nu ati vrut sa faceti piine DOAR din faina integrala, caz in care nu creste de felul ei… daca ati folosit o reteta din carte, ideea ar fi sa cerneti musai faina (se aereaza astfel si creste mai bine aluatul), iar cantitatile sa le intercalati in momentul adaugarii in cuva – 1/2 faina alba, faina integrala, 1/2 faina alba, eventual faina de secara, daca faceti piinea taraneasca, de exemplu.

  Am patit si eu cu gustul de drojdie, se mai intimpla. Daca nu pare coapta ok, mai lasi pe programul de coacere inca 10-20 de minute.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Răspunde la acest comentariu
  • Laura Trisca (Meleaca) - 25 09 2009, 07:48

   hehehhe, uite, nu m-am gandit niciodata daca as renunta la tigari sau nu :)

   da, am vrut sa facem doar din faina integrala si ne-a mai spus lumea ca nu creste…noi ne-am incapatanat…dar degeaba:( intr-adevar, cand am combinat cu faina alba, a crescut, a iesit buna.

   felicitari pentru articol! foarte bine documentat!

   Laura

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +1 (from 1 vote)
   Răspunde la acest comentariu
  • anita - 19 11 2009, 20:53

   Am si eu o astfel de masina, spune-mi te rog cum ii prelungesti programul de coacere cu 10-20 de minute, ca eu nu am reusit sa depistez inca.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +1 (from 3 votes)
   Răspunde la acest comentariu
 3. Carcotasu - 23 09 2009, 15:24

  Chiar cautam un astfel de review. Multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 4. Luciana - 24 09 2009, 12:58

  Salut,

  Am cumparat masina de facut paine(exact ca aceasta din review) la insistentele sotului, care era foarte incantat de ideea de a manca o paine proaspata facuta in casa.
  Cateva precizari:
  1. Trebuie respectate retetele intocmai. Dupa vreo 10 incercari esuate de a aproxima cantitatile, ne-am cumparat cantar de bucatarie. Fara el esti mort.
  2. Dureaza mai bine de 3 ore sa faci o paine, ceea ce poate fi o problema cand vii seara obosit de la serviciu.
  3. Prajitura de lamaie nu mi-a placut.
  4. Si nici painea nu pot sa spun ca e senzationala. E adevarat ca noi nu locuim in tara si poate produsele de aici nu sunt la fel.
  5. Nu mi se pare ca reduci costurile. O paine aici costa in jur de 2 euro. Am facut un calcul scurt si am constatat ca ajung tot pe acolo, daca nu mai scump. Daca mai pui la socoteala si timpul, nu mai e asa de rentabil.
  7. Parerea mea e ca daca nu mananci paine in mod curent (eu am 3 luni de cand nu mai mananc paine deloc), poate se merita sa ai o astfel de jucarie. Dar daca ai si copii nu stiu cat mai e asa rentabil financiar.
  8. Pentru noi personal au fost bani aruncati pe fereastra. Acum sta frumos in cutia ei pe dulapul din bucatarie. Cu prima ocazie o aduc inapoi in tara si o fac cadou cumnatei. :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -3 (from 3 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • SILVIU - 24 09 2009, 13:33

   Codrut…sigur nu lucrezi la Moulinex?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Răspunde la acest comentariu
  • razvan - 15 02 2010, 17:02

   aici in romania – republica socialista agrara… – painea costa 1,5 ron adica vreo 40 de centi. ideea acestui aparat este de e manca paine facuta din ingrediente naturale, prin urmare niciodata nu o sa iasa la fel de atractiva dpdv al gustului cum e cea din comert care nu sunt sigur ca are macar 50% ingrediente naturale… unele par facute la compresor. in plus romanii mananca multa paine. eu nu as rezista fara.
   sa manance cine o vrea coaste de porc cu marmelada. eu le prefer cu paine

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +1 (from 1 vote)
   Răspunde la acest comentariu
 5. KodrutZ - 24 09 2009, 16:11

  @SILVIU: Sigur nu lucrez la Moulinex, ca am mentionat doar si cam care ar fi problemele, in mare, iar de obicei articolele scrise de angajati despre produsul firmei lor nu prea au parti negative…

  @Luciana:

  1. Eu ma descurc bine cu paharul gradat.
  2. Poti folosi programul de pornire decalata – pui ingredientele dimineata, o lasi in priza, si cind vii acasa piinea e gata. Oricum, nu recomand asta, dat fiind faptul ca ar sta faina in apa cam mult timp, si daca se termina programul cu 20-30 de minute inainte sa vii acasa, o sa ai o piine cam umeda…
  3. Asta e, nici mie nu imi suridea ideea de prajitura cu lamiie… depinde si cum ti-a iesit – seamana macar putin cu ce am eu in ultima poza?
  4. Unde locuiti si cam ce piine gasiti? Nu am zis ca ar sterge pe jos cu piinea dintr-o brutarie care face piine cu simt de raspundere, dar astea sint cam pe cale de disparitie…
  5. Legat de timp, tre’ sa recunosti ca, efectiv, ai de lucru maxim 10-15 minute la o piine. Tot cam atit ti-ar lua si sa iesi sa iei o piine de la magazin, banuiesc…
  7. Cum am zis, legat de rentabilitate, n-am stat sa calculez prea mult, dar decit sa le dau copiilor piine de supermarket sau “franzela la 10.000″, mai bine ii hranesc cu asa ceva…
  8. Sper din tot sufletul ca aveti piine care sa faca scula asta inutila la dispozitie in comert. La noi nu prea mai e…

  P.S. Si cu punctul 6 ce s-a intimplat?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Răspunde la acest comentariu
 6. SILVIU - 27 09 2009, 22:59

  Ai pus si partile negative ca sa para mai real si sa ne convingi intrutotu’. Nu ne pacalesti pe noi, ochiul vigilent, Codrute…
  Lasand glumele la o parte si ai mei s-au prins in nebunia “cuptorului fermecat” si si-au achizitinat unul. I-am intrebat de curiozitate ce parere au despre el si mi-au spus ca e bun, dar ca nu prea au timp sa faca painea, durata de coacere fiind in jur de doua ore jumate, trei.
  Rezultatul observat de mine: paine cumparata, la fel ca pana acum, tot de la magazinul din colt(ce-i drept integrala), deci “cuptorul magic” este o investitie inutila.

  “Peace, love and sex”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -3 (from 3 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • razvan - 18 02 2010, 13:40

   silviu, sigur nu esti reincarnarea lui Pacala? …

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 2 votes)
   Răspunde la acest comentariu
  • cookienstein - 14 01 2012, 15:31

   super Kodrutz ….si eu am o masina Moulinex ow 5020,ma chinui sa incerc cozonacul,fara succes:))
   Apropo cu painea neagra necrescuta si cu gust de drojdie si eu am patit,insa dupa ce m-am documentat am rezolvat pui faina in cantitati egale alba/neagra:)
   Acum rezumandu-ma la Silviu cu chestia ca faci reclama la Moulinex…nu prea cred,fiecare isi cumpara ce doreste,asa ca Silviu daca alta treaba mai interesanta de facut nu ai ….macar tatci si priveste sau de ce nu ,cumpara un MOULINEX si apuca-te de treaba:))

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +2 (from 2 votes)
   Răspunde la acest comentariu
  • andrei - 11 01 2015, 02:47

   ai incercat macar sa citesti etichetele sau cel putin ce scrie pe pungile acelor paini de 1 leu ? sa te vad eu dupa asta cum privesti jumatatea goala. a paharului.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Răspunde la acest comentariu
 7. KodrutZ - 28 09 2009, 13:02

  Cum ziceam in articol… asta cu “n-am timp” e scuza puerila. Vinul dureaza citeva luni pina devine OK. Oare cum au atita timp taranii si nu se duc sa il cumpere de la magazinul din colt? :D

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +6 (from 6 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • SILVIU - 28 09 2009, 14:22

   Sunt unii oameni care mai si lucreaza. Seara cand vii de la servici nu sta toata familia infometata pentru ca trebuie sa se coaca painea. Si trei ore e mult prea mult.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: -2 (from 2 votes)
   Răspunde la acest comentariu
   • razvan - 15 02 2010, 17:06

    daca familia e acasa -infometata- poate sa dea muierea singura drumul la aparat… cu grija sa nu ii cada unghiile false. raspunsul asta imi aduce aminte de povestile cu pacala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
 8. KodrutZ - 30 09 2009, 00:21

  Pentru oamenii aia exista programul de coacere intirziata, desi eu nu l-am folosit niciodata. Dar nah, tre’ sa traiasca si brutarii, ce sa-i faci! Ar fi culmea sa dispara brutariile din cauza unei masinute de facut piine… ;)

  P.S. Ar dura mai bine de 3 ore daca ai face piinea in casa “cum o facea bunica”

  P.S. 2 Seara merge o mamaliguta brici! :P

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Răspunde la acest comentariu
 9. SILVIU - 30 09 2009, 23:23

  :)) Da…buna ideea…
  Cand o sa vedem ca Moulinex vinde masina de facut mamaliga, o sa stim ca de la tine a pornit ideea.

  “Peace, love and sex”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 10. Cryss - 11 10 2009, 22:20

  Mai Silviu, stii ceva, ideea e ca daca vrei sa crezi ce zice omu despre aceasta masina bine de bine, daca nu, mai bine lasa filosofiile astea puerile si fa altceva. Cauta un chat pentru cei de 14…15 ani si delecteaza-te acolo. Mai bine bucurati-va ca cineva si-a pierdut vremea si a adus niste explicatii si sfaturi pertinente si de folos zic eu. Daca sunteti in stare sa apreciati.
  Hmm… ce simplu e sa faci pe desteptul de zor…

  Si apropo d-nule Kodrutz, eu am folosit programul acela de delay. Merge f bine si e foarte util. Cat despre treaba cu timpul, si eu consider ca e un motiv copilaresc. Daca ai o viata organisata e simplu. Te poti gandi dinainte ca vrei paine si o poti avea atunci cand iti trebuie folosind acel delay. Dar nu toti sunt capabili sa-si organizeze timpul si vor totul spontan. asta e. in acest caz merg la “alimentara” si gata.
  Am acest model de aproape 2 ani si acum mi-a aparut prima problema la el. Axul malaxorului (la cuva) a iesit din lagar. Dar se rezolva simplu. Dupa o privire mai atenta am observat ca aproape de fata interioara a cuvei, axul are o fanta circulara taiata in adancimea lui care initial duce cu gandul ca acolo ar trebui o siguranta, De fapt, acolo trebuie un o-ring si cu asta se rezolva problema. In doi ani de utilizare intensa acel oring s-a distrus complet…
  Dupa ce voi pune acolo un oring nou, voi reveni cu noutati vis a vis de cum se va comporta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 5 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • andrei - 11 01 2015, 02:54

   e asa de grabit ca nici timp sa citeascca eticheta cu ce contine o paine de la alimentara nu are. noi am luat o masina de copt recent si merge chiar bine. vorba dumitale, daca iti dozezi timpul cat de cat, nu crapa de foame nici cainii, nici pisicile, papagalii, pestisorul auriu si nici odraslele. dar unii chiar n-au ce face si doar au placerea de a face bici din rahat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Răspunde la acest comentariu
 11. Vidrean Cristi - 26 11 2009, 17:36

  Salut,
  am si eu o astfel de MP dar din pacate nu mi-a fost livrata nici o carte de instructiuni sau retetar…ma poti ajuta cu niste poze din manual???
  Multumesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 12. cryss - 27 11 2009, 23:31

  programul de coacere nu se poate ajusta in cadrul unui program presetat. se poate insa ca dupa ce s-a terminat programul complex de facut paine sa alta reteta, sa muti pe programul de coacere (12 parca) si sa continui coacerea, daca doresti.
  cat despre manual, eu am scanat instructiunile sa le am si in format electronic asa ca cine le doreste sa-mi dea un mail la cryssedy@yahoo.com si trimit reply cu ele in atasament.
  succes !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • alina - 14 03 2010, 11:59

   Buna,
   am cumparat si eu un moulinex ow2000 si din pacate manualul de utilizare lipsea din cutie.
   Ma puteti ajuta cu o copie a lui ,va rog ?
   Merci

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Răspunde la acest comentariu
 13. Arnold - 12 01 2010, 19:54

  Salut!

  Am achizitionat recent un moulinex ow2000, toate bune si frumoase, dar am o intrebare. Eu am folosit drojdie din pliculete dr Oetker, si ma intrebam daca nu exista pachete mai mari de drojdie in comert? Multumesc, numai bine

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 14. DAN ARAD - 16 01 2010, 23:23

  Salut
  Ai dreptate in totalitate. Eu am luat una ( moulinex 3000 ) in luna octombrie si de atunci fac paine zilnic . NU SE COMPARA CU PAINEA DIN COMERT !! Ptr cei carora va place paine din comert uitati-va de curiozitate pe o paine ambalata din supermarket si veti vedea cam ce contine . Nu conteaza prea mult timpul cat o coace ca se poate progrma in prealabil la ora care sa fie gata !!!!!! Eu am si un cantar mic de bucatarie !!! O singura data n-a iesit cum trbuie ca am uitat sa pun laptele !!!
  De cand am masina numai arunc aproape nici o farama de paine !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Răspunde la acest comentariu
 15. mona - 18 01 2010, 21:04

  Am cumparat de 2 zile unMOULINEX 2000.Bani aruncati pe geam .Am citit recenziile diverselor persoane si am avut incredere.Minata de dorinta de amanca o paine buna am facut greseala de a cumpara masina.Am respectat intocmai retele si cantitatile dar painea nu creste (estejumatate nefacuta),prajitura cu lamaie este un glod tarecu aroma de lamaie.Ma duc la magazin si returnez produsul si le cer banii conform legii de protectie a consumatorului(30 zile)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 16. alex - 22 01 2010, 22:19

  Pt Mona. Masina este ok, painea creste normal. Daca nu ai cald in locul unde este masina(min 21 C), creste mai putin. Alte cauze: faina insuficienta(nu masurati cu paharul gradat decat daca l-ati verificat cu un cantar;stiu pe cineva care a patit-o, adica era gradat prost si punea mai putina faina, crezand ca pune cantitatea corecta),drojdia se pune obligatoriu uscata si pulbere, NUMAI cu lingurita data de producator.Succes !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • ela - 30 11 2014, 22:55

   eu am masina de la cineva si mi-a dat-o fara lingura si fara cana , pun cu o alta cana toate ingredientele. prima oara nu mi-a iesit bine , dar am invatat sa le mai ajustez din ochi, pana iese aluatul la consistnenta potrivita . pe langa toate astea mai pun si drojdie proaspata si iese brici .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Răspunde la acest comentariu
 17. Gioni - 23 01 2010, 00:58

  Eu folosesc masina de paine de mai bine de doi ani.In aceasta perioada am cumparat de la Metro 14 buc pentru prieteni si cunoscuti.Personal am doua bucati tip Alaska care functioneaza zilnic si desi au trecut doi ani inca functioneaza bine. Familia mea este mai numerosa (6 persoane +doi caini mari)si folosim cam doua kg pe zi.In zona mea o paine de 1 kg costa 3,5 lei iar painea pe care mi-o fac cu masina ma costa sub 1,2lei.Costul este cam asa:faina (pe care o cumpar de la o moara sateasca cu 1,2lei iar tarata cu 0,7lei)0.620gr=0,75lei ,drojdie proaspata (pachet la 500gr la pret de 4lei) 12,5gr=0,1lei,sarea n-am calculat, curent electric (pe care l-am masurat cu un contor etalon de energie electrica)0,42kw=0,17lei .Am uitat sa spun ca eu adaug si tarate in cantitaate de 80gr care ar mai costa0,06leiei.In total 1,08lei.Aceasta moara scoate un singur fel de faina si tarata.Este o faina care se incadreaza intre tipul 650 si 850.Painea nu este alba dimpotriva din cauza taratelor este destul de inchisa la culoare avand un gust excelent si cea ce este important este ca nu contine nici un aditiv.Pentru cei care au curiozitatea sa caute cu Google “aditivi pentru paine”, o sa se sperie cand vor vedea cate chimicale se baga inclusiv sa faca o culoare mai frumoasa sau sa-i dea un gust mai pronuntat.Eu spun ca este una dintre cele mai bune scule dintr-o bucatarie.Unii vad ca se plang ca n-au timp sa introduca ingredientele in masina ,mie imi ia sub 5 minute. Cand am timp imi cantaresc in pungi de hartie cantitate de faina pentru o saptamana ca sa nu pierd timp cu cantarirea in fiecare zi. Drojdia nu o mai dizolv ca la inceput ci o sfaram pe deasupra fainii fara sa observ ca s-a modificat ceva in calitatea painii.O alta problema este ca fac o mare economie la bugetul familiei cu aceasta masina.Daca as cumpara doua paini din comert m-ar costa 7lei pe xi ori 30 zile ar fi 210lei.Painea pe care o fac ar fi sa spunem 2*1,08=2,16 sa spunem 2,2*30=66lei.Una dintre masini am luat-o la oferta la 120lei iar adoua la o luna de zile la pretul de159lei.Asadar amortizarea s-a facut rapid.Un alt sfat pe care as dori sa-l dau celor care doresc sa-si cumpere o masina ca ar fi mai bine sa nu foloseasca retele din cartea masinii deoarece acolo se dau anumite tipuri de fainuri cu tot felul de aditivi si care se gasesc mai greu.Din aceasta cauza la multi nu le iese painea.Pentru cei care vor pot folosi reteta de mai sus inlocuind tarata cu fainasi va fi:700 gr faina 650 cea mai ieftina care se gaseste in supermaketuri (s-a gasit si cu pretul de 1,19 lei)430ml apa, 2 lingurite cu varf drojdie proaspata (12,5gr) 2lingurite sare.Program 1 baza de trei ore, crusta medie.Sau pot folosi multe dintre retele de pe net.In ce priveste calitatea masinilor sunt bune toate cele care ai noricul sa nu se strice. Am vazut ARIS, Moulinex, scumpe, care s-au stricat foarte repede.Majoritatea sunt branduri facute in China si daca va uitati bine la ele multe au acelasi tip de cuva , carcasa, afisaj.Dintre cele 14 bucati cumparate de mine s-a stricat una singura dupa 6 luni de zile careia ia cedat afisajul si care mi-a fost schimbata rapid cu alta tip Optima (identica cu Alaska diferenta era ca avea doua butoane inversate)la care am mai dat diferenta pana la 159lei.Mai am un sfat pentru cei care doresc sa-si cumpere o masina si au prin apropiere Metro sa o faca de acolo pentru ca daca au probleme cu masina si este in garantie o schimba pe loc sau se returneaza banii fara probleme.In aldoilea rand sunt mai ieftine cu mult decat in celelalte magazine iar daca ai ghinionul sa se strice nu mai trebuie sa o iei sb brat si sa umbli tu pe la centrele de reparat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 3 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 18. Anca - 27 01 2010, 16:07

  Mi-am cumparat de 2 zile o astfel de masina. Am incercat sa fac paine, insa imi iese foarte alba la culoare. M-am uitat la pozele tale si painea ta arata foarte bine, rumena si frumoasa. Nu stiu unde gresesc de imi iese coaja asa de alba (zici aproape ca e cruda). Am adaugat 30 minute de coacere suplimentare si tot degeana. Alba, alba. Nu stiu ce sa mai fac. Te rog, daca ai vreun sfat pentru mine, te rog spune-mi. Multumesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 19. Gioni - 29 01 2010, 00:17

  Pt. Anca: in general daca se foloseste o faina super alba (000)painea la coaja iese mai alba decat una care este facuta dintr-o faina mai neagra.Nu ne-ati spus pe ce nivel de culoare ati setat masina deoarece conteaza si acest lucru.Incercati pentru inceput sa puneti pe “mediu”.Pentru paine v-as sfatui sa folositi o faina tip 650 indiferent de firma (eu am incercat la inceput de la mai multe firme si nu am vazut diferente)dupa urmatoarea reteta:apa 450ml, sare 2 lingurite,faina tip 650 -750gr, drojdie proaspata 12,5gr(o jumatate de cub)pe care o sfaramati marunt pe intrega suprafata a fainii.Setati masina pe un program de 3 ore si culoarea coajei pe mediu.(pentru a se sfarama mai putin puteti adauga si 2 linguri de ulei din care doriti.As dori sa ne spuneti cum va iesit si totodata si ce tip de masina aveti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 20. MoniB - 09 02 2010, 17:29

  Multumesc! Ma gandesc sa achizitionez un astfel de aparat, iar articolul, cu tot cu comentariile pro si contra, mi se pare foarte folositor. Bravo!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 21. totoshica - 12 02 2010, 21:26

  si eu ma gandesc sa cumpar un ow2000…!:)
  revin dupa achizitie!:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 22. Arnold - 14 02 2010, 22:40

  Salut!

  Am o intrebare. Am de o luna o masina de asta si sunt multumit de ea, dar de cateva zile, la fiecare program, dupa 15 minute de la pornire, scoate sunetele de la final, doar ca mai mult timp. Dupa ce termina sunetele, isi continua treaba normal. Ce se intampla, stiti careva?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 23. Gioni - 15 02 2010, 12:20

  Are un defect in partea electronica.Daca isi face treaba si nu va deranjaza sunetul lasati-o asa, daca da, atunci duceti-o si o schimbati.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • anita - 15 02 2010, 12:38

   nu are nici un defect, asa fac toate doar te anunta ca e momentul cand poti adauga de exemplu masline, in cazul in care faci o paine cu masline:)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +2 (from 2 votes)
   Răspunde la acest comentariu
 24. Arnold - 15 02 2010, 14:38

  Multumesc pentru raspunsuri, sper sa nu fie nicio problema cu masina.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 25. Oana - 15 02 2010, 17:04

  Buna tuturor!
  Am cumparat o astfel de masina de facut paine, Moulinex OW2000, si, din pacate, am pierdut paletica aceea (cred ca se numeste si malaxor). Imi poate spune cineva de unde pot achizitiona altul (din Brasov, Bucuresti, Buzau sau Focsani sau orice alt oras, eventual sa fac o comanda)? va rog mult de tot sa imi spuneti daca stiti pentru ca sunt incantata de aparat si nu il mai pot folosi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 26. Gabi - 10 03 2010, 19:28

  Buna tuturor celor care sunt contra MP, tatal meu are o vorba “sa descoperit si pentru lenesi…”dar cind a vazu cit de buna si minunata a iesit painea s-a dezumflat. Noi din decembrie nu mai cumparam paine si intr-una din zile am fost in vizita la cineva si a trebuit sa mincam piine de la ‘magazinul din colt” sincer uitasem cit de nasoalasi gumata e.Nu lucrez la mulinex dar sincer cine poate sa faca asa o investitie sa o faca, cit despre carte cine este doritor imi poate scrie un e-mail…sgabi66@yahoo.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 27. andreea - 31 03 2010, 20:58

  Ciao !
  Se poate face si cozonac la aceasta masina? aveti vreo reteta?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 28. cecilia - 20 04 2010, 12:01

  am si eu o masine ca asta dar nu am manualul (cartea)
  as avea rugamintea daca se poate sa imi trimita si mie cineva cartea scanata sau fotografiata
  multumesc mult

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 29. isabela - 10 09 2010, 17:36

  Buna ziua la toata lumea. Am si eu de cateva luni un astfel de aparat. Suntem o familie de 2 persoane si obisnuiam sa facem paine de 500 gr, cam la 2 zile. La un kg ne ajungea si 3-4 zile, dar totusi nu ne prea mai venea sa o mancam si ajungea la caini, asa ca am descoperit ca cea de 500 gr e tocmai suficienta. Toate bune si frumoase pana de curand cand nu stim cum am pierdut lingurita dozatoare. Asa ca ulei, zahar, drojdie, sare am inceput sa pun dupa ochi si nu mai reusesc sa scot painea cum trebuie. Motiv pentru care…cainii nostri se hranesc sanatos. Va rog daca poate cineva sa masoare o cantitate din ingredintele de mai sus si apoi sa o puna intr-o lingurita obisnuita de metal sa vedem echivalentul-ULEI, ZAHAR, SARE, DROJDIE. Sau masurat pe canter electronic. Va multumesc din suflet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
  • Nicu - 15 10 2010, 16:31

   Am cantarit pentru dumneavoastra niste apa cu liguritele din dotare si in cea mare intre 16 g apa sau 14g ulei si in cea mica 5 g apa, daca doriti le masor diametrul si adancimea in cazul in care poate sa le faca cineva pentru dumneavostra (de unde sunteti ?)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +2 (from 2 votes)
   Răspunde la acest comentariu
   • isabela - 16 10 2010, 13:04

    Puteti echivala si cu o lingura de ciorba si cu una pentru desert(lingurita obisnuita)? Multumesc frumos.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
   • Nicu - 20 10 2010, 15:17

    sa va spun reteta pe care o fac eu….24g ulei, 10g sare, 14g zahar, 330g apa, si 8 g drojdie proaspata , cantarite cu cantarul electronic.
    Cu lingura si cu lingurita mi se pare destul de dificil de pus exact pentru ca pe langa faptul ca difera dimensiunea mai pot fi umplute diferit in functie de ochiul fiecaruia.
    Daca doriti mai multe detalii ma puteti contactati la adresa nickutol@yahoo.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
   • Nicu - 20 10 2010, 15:19

    am uitat si de 605g faina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
 30. Magiun de Topoloveni « CeRecomand.ro – Aşa mergi la sigur - 28 09 2010, 17:06

  […] din orice supermarket de la noi, atîta tot. Recomand consumul moderat, împreună cu nişte pîine de casă şi puţin unt românesc de calitate (există destule alternative pe piaţă, sper că nu e nevoie […]

  Răspunde la acest comentariu
 31. fabiola46 - 14 12 2010, 08:33

  Pentru cei care si-au cumparat MP OW2000….unde este fabricata,China sau Franta? Va multumesc mult!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 32. Valicu - 27 12 2010, 18:28

  Care este programul de coacere la OW2000? Cumva 12? Masina mea nu coace painea asa cum trebuie dupa un program normal si ma gandesc sa o mai las cateva minute doar pentru copt.
  Multumesc!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 33. Laura - 05 02 2011, 03:35

  Eu am imprumutat masina de la mama prietenului meu care o are de doi ani si nu a incercat niciodata sa faca paine cu ea. E marca FIF si e luata dintr-o piata de vechituri din Germania fara carte si fara dozatoare. De pe net am luat reteta de paine alba care se dozeaza cu cantarul si lingura si lingurita clasica. A iesit bestiala! Poate si reteta e de vina. Prietenul meu a luat o parte de paine pentru mama lui. Este clar !Maine va vrea masina inapoi!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 34. antonela - 06 02 2011, 12:31

  Buna,am cumparat ieri o masina de paine Moulinex ow5023.Nu stiu cum sa o programez pentru coacere.Am fost nevoie sa o scot din priza deoarece aluatul a dospit prea mult si a dat pe langa.Cand am bagat-o inapoi in priza speram sa isi reia programul de unde a ramas dar nu,a inceput de la inceput.Ce se intampla daca se ia curentul?Cum o pot programa doar pe coacere?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 35. Mona - 28 03 2011, 15:11

  Buna, Am cumparat si eu de ceva timp o masina de facut paine Alaska si am fost foarte multumita. Singura problema e ca am pierdut paleta… si nu stiu de unde am putea sa cumpar alta… Daca are cineva idei…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 36. sorin - 22 04 2011, 11:51

  Poate din 2009 modelul s-a mai modernizat.
  Ca idee insa:
  1. Consumul de curent e mult mai mic, chiar si in cele 50 min de coacere. Nu am verificat temperatura dar e pe baza de termostat care regleaza temperatura la cat trebuie, inclusiv pe perioada de dospit (se incalzeste si atunci).
  2. Nu trebuie unsa cuva :) Nu am avut probleme.
  3. Programul de paine rapida e super ok. 90% pe acesta il folosesc. Mai vezi la ingrediente (eu le pun dupa ochi, fara probleme).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 37. Titi - 04 06 2011, 16:05

  Am un OW 2000 din sep.2008 şi pot spune ca sunt f.multumita de felul cum coace. Am masurat consumul de en.electrica cu un aparat (contor) şi pot spune ca nu depaseste 0,3 KWh pentru cel mai mare timp de programare al MP (3 h 45 min.). Pentru cei interesati piese de schimb pentru MP am vazut pe un site pentru livrari on-line. Daca-l gasesc va spun.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 38. Titi - 04 06 2011, 16:31

  Revin cu mentiunea ca se pot face comenzi pentru accesorii la http://www.electro-casnic.ro/PRODUSE/ACCESORII SI CONSUMABILE/MASINI DE PAINE. Sunt cuve si malaxoare/palete la preturi de 100/50 lei pentru toate tipurile de MP Moulinex.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 39. Nico - 18 07 2011, 13:26

  Am nevoie de ajutor: abia ce mi/am cumparat o masina de facut paine dar in retetarul inclus in sfaturi de utilizare a masinii, nu am decat 2 rete de paine : alba si una cu lapte. Eu vreau sa fac paine neagra, cu secara si cu ovaz. prima paine am facut/ o ameste cand faina alba, cu secara si cu ovaz (pe program rapid)dar nu a crescut suficient si nici copata ca lumea nu era. A doua paine am facut/o din faina de secara (2 cupe), faina alba pt. paine(3 cupe), acrescut mai bine dar nu s/a copt desi am folosit programul basic (3h si 15 min). Sunt convinsa ca e problema cu faina dar nu stiu cum sa aleg faina si care e raportul corect intre cantitatile folosite.Cum aleg faina, de unde o cumpar? As dori un raspuns cat mai repede, sa fac o paine buna, dar nu alba.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 40. scovaci - 12 04 2012, 17:42

  codrut, multumim de articol…util …NU e in regula sa stea cuva stramb !!!! reclama se face la obiectul: Masina de facut paine si nu la firma !! Doar daca vrea cineva sa spuna de cat timp o are si cate defecte a avut la ea, deci fiabilitate, putem vb despre o reclama de firma ! Noi am luat , la o reducere, un Moulinexx ow2000 si am facut prima paine, cea recomandata in cartea masinii a fi facuta prima. A iesit f. bine si dupa 48 de ore este inca in f. buna stare ! Am respectat gramajele si ordinea, 1 kg si coacere medie…sotia ar fi vrut-o mai coapta, deci vom folosi coacerea maxima, in viitor !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 41. scovaci - 12 04 2012, 17:53

  la masina OW 2000 am avut ceva prb cu gramajele, dar am inventat metode de masurare corecte. utile si paharul si linguritele, dar trebuie sa fii atent cum le folosesti ! noi am pus si seminte de in, si de susan, cate o lingura din fiecare. Faina alba de grau 480 (se pare ca e cam fina, deci vom trece la cea de 650 pe viitor !)NU am cernut faina, dar o vom face ! cand am pus ulei in lingura, s-a umezit si apoi, sarea si semintele s-au lipit de margini, asa ca vom pregati , pe viitor, aceste substante solide, le vom pune pe o farfurie/hartie si vom pune uleiul fara grija !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 42. scovaci - 12 04 2012, 18:26

  la prima paine am folosit drojdie uscata din plic mic—caci continutul trebuie folosit in cateva zile, deci nu poti cumpara plicuri de 100 grame, cat sa-ti ajunga vreo luna !! dupa modelul aratat in cartea tehnica, painea noastra a fost mai crescuta decat normal (cam 3 degete deasupra marginii), dar e coapta. vom micsora un pic cantitatile de drojdie si de faina. Doar masurata cu recipient gradat (deci necantarita !)si necernuta, e posibil sa fi fost mai multa decat 605 g !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 43. je - 09 05 2012, 22:36

  Dragilor,

  Tocmai am “furat” masina OW2000 de la cineva. Nu o mai dau inapoi! :) Am ales Paine Frantuzeasca (programul 3), desi era prima data cand foloseam echipamentul. Am uns cu ulei tava, am pus toate ingredientele in ordinea lor si am mai pus si niste seminte de dovleac crude in aluat (din prima). A iesit EXTRA! NU MAI CUMPAR PAINE DE ACUM INCOLO! Fara conservanti, fara aditivi, BIO …ce mai. Pentru cei carora nu le-a iesit: cantarul de bucatarie e MUST! Ce-am folosit: faina, apa, ulei (pt. uns cuva), sare, drojdie uscata (www.ruf.eu), miez de seminte de dovleac crude. Am ales crusta cea mai coapta: “FONCE (H)” , iar la final am mai ales pt. 20 de minute programul 12 (de coacere). A iesit perfect! Pofta buna tuturor! :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 44. je - 09 05 2012, 22:45

  Si niste linkuri, in caz ca aveti nevoie:
  Manual:
  http://ebookbrowse.com/moulinex-ow2000-manual-de-utilizare-pdf-d258355053
  Piese de schimb:
  -http://www.electro-casnic.ro/produse/238-Accesorii-si-consumabile/243-Masini-de-paine/877-Paleta—malaxor-masina-de-paine-Moulinex-OW2.html
  -http://www.electro-casnic.ro/produse/238-Accesorii-si-consumabile/243-Masini-de-paine/753-Cuva-pentru-masina-de-paine-Moulinex-OW2000.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 45. je - 09 05 2012, 22:47

  Sorry, Titi, de abia acum am vazut ca tu ai postat acelasi website, ca linkuri. Creditul merge catre tine! :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 46. je - 12 07 2012, 17:36

  Am revenit cu o “oferta”: alegeti programul 8 (doar 1h20min), cu 500 de grame de premix Rivercote , gen SONNENBLUMEN-KERNBROT (Sunflower seed bread) de la LIDL si 350 de ml de apa calduta. Eu am mai adaugat si vreo 50~70 de grame de seminte separat (desi exista in premix). Total: o paine de vreo 0,9 KG, rapida si excelenta. Din ingrediente doar agentii de afanare (“glucono-delta-lactona”)mi s-au parut mai dubiosi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu
 47. Ion - 26 08 2013, 15:23

  Am primit cadou o masina de facut paine Moulinex.
  A functionat bine circa un an si jumatate,preparind paine aproape saptamanal Din pacate in ultimul timp nu mai coace painea suficient si in ultimul timp ca sa dreg cat de cai painea(sa nu o arunc) am continuat coacerea la cuptorul de aragaz.Nu merita sa faci paine la aceasta masinarie insa poate fi folosita cu cucces la prepararea aluatului.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde la acest comentariu

Mentiuni pe Twitter

Nu exista mentiuni pentru acest post.

Răspunde